Workshops i Systemiska konstellationer med Gunilla Boivie

Vasastan Stockholm (Studio Creere) och via videolänk

2020 liknar inget annat år och det gäller att hänga med! Corona fortsätter att vara en del av vår verklighet, och vi behöver alla anpassa oss och vara kreativa och lyhörda för nya utmaningar. I höst kommer jag därför blanda aktiviteter online och på Studion samt dra ner på gruppstorlekar vid fysiska möten. Det blir också färre konstellationer i workshops i lokalen – helt enkelt för att inte representanterna ska bli helt slutkörda av allt  representerande :). Det innebär samtidigt mer tid för var och en, vilket är en stor fördel!

I höst erbjuder jag workshops på Studio Creere på lördagar. Online-workshops blir på vardagar, dag- eller kvällstid och då kan även du som tillhör en riskgrupp och/eller bor i andra delar av landet delta! Datum och tider ser du nedan. Hör gärna av dig med förslag på datum, tider eller önskan om annat upplägg om du själv har en liten grupp – om inget av det jag föreslår här passar. Jag håller även gärna workshop på engelska.

Välkommen till workshops med systemperspektiv (konstellationer) hos ASKIS! Läs om spännande teman nedan samt frågor du kan ställa dig som kan belysas i en workshop.

I en familjekonstellation synliggör vi omedvetna bindningar och lojaliteter i familjesystemet som påverkar oss i nutid, men har sitt ursprung i dåtid och i helheten, systemet. 

Workshops i familjekonstellationer via Zoom

Att i ett tryggt sammanhang – om än via skärm – få chans att dela tankar och höra andras tror jag är en viktig motvikt till det vi upplever nu och därför vill jag erbjuda denna möjlighet att samlas – på ett nytt sätt. Mycket av den oro många känner nu kan också ha sina rötter i händelser i familjehistorien, till ex från äldre släktingars och förfäders upplevelser under tidigare kriser. Så uppställningar har fortsatt en plats här och att genomföra workshops via Zoom har visat sig fungera väl.

Datum & tider, workshops Zoom

Tema den 8 december

8/12-20- Vad vill din kropp säga dig? Wsh familjekonstellationer

Vad vill din kropp berätta?

Har du en huvudvärk som ofta återkommer, ett ben som värker, eksem/hudproblem, okontrollerad ilska, högt blodtryck med mera som inte ger sig, och som du skulle vilja utforska i denna workshop?
Vi bär inom oss och i våra kroppar våra förfäders öden, men även händelser i vårt eget liv kan manifestera sig i kroppen. I denna workshop utforskar vi detta spännande område med utgångspunkt i våra egna kroppar, deras symtom, och det informerande fältet, i konstellationer och övningar.
I förberedelserna till denna workshop så fastnade min uppmärksamhet på följande passage i Stephan Hausner’s bok ”Even if it costs me my life…”, s 125: Han skriver ”i många konstellationer som handlar om hudcancer har jag lagt märke till att hudcancern ofta står för  någon som tillhör genom kärlek, men som inte erkänts eller älskats.” Det kan vara en förälders tidigare partner som av olika skäl inte blivit den valda, eller tex ett halvsyskon som inte erkänts pga skam eller behov av hemlighetsmakeri. En annan sjukdom som länge varit svårdiagnostiserad är fibromyalgi. Enligt Hausner’s erfarenhet, är dessa symtom uttryck för återhållen ilska. Han skriver (s 89): ”In countless constellations with patients suffering from fibromyalgia, I have observed an underlying feeling of anger. It is sometimes… the rage of a child who feels abandoned by a parent… sometimes the resentment has been taken over from someone else in the family system…”

OBS! Denna workshop handlar om att få ett annat perspektiv, ett nytt förhållningssätt till sina symtom och ska ses som komplement till ev. sjukvårdande behandlingar, ej substitut.

För dig som har ett symtom du önskar utforska eller om du känner dig dragen till temat – varmt välkommen att anmäla dig!

Anmälan och övrig info

Tisdag 8/12

Plats: Videolänk (Zoom)
Tid: kl 18 -21 cirka
Guidad meditation, övningar och konstellationer med plats för 1-2 klientuppställningar.

Klientplats: 1500 kr (inkl. förberedande samtal & uppföljning)
Representant: 300 kr
Målgrupp: Workshopen är öppen för alla som känner sig attraherad av temat, har ett öppet sinne för metoden och för att jobba via Zoom.

Deltagande via ZOOM: Du behöver inte ha laddat ner programmet innan utan klickar bara på länken som jag skickar. Länk och lösen kommer efter anmälan och betalning. Instruktioner för att delta kommer med bekräftelse av anmälan, men det är viktigt att ha en så stor skärm som möjligt, så dator eller platta är att föredra.

ANMÄLAN: Du anmäler dig som vanligt via webbformulär, klicka här

Kort introduktion

Till hur du laddar ner och startar Zoom för att sen delta i en workshop i familjekonstellationer online nedan!

Power-point: 

Video: (länk kommer)

Vill du öva på hur du representerar via Zoom?

Boka in dig på min 1-timmesintroduktion, välj mellan datumen nedan. Introduktionen sker i appen Zoom, som det är bra om du har laddat ner innan (se även min power-point-introduktion, länk på denna sida).

  • Torsdag12/11 kl 19.30-20.30

Kostar inget men jag behöver din föranmälan – anmäl dig via denna länk. Välkommen!

Att se på händelser och beteenden med den större linsen, helt enkelt zooma ut och se var de effekter du upplever i din vardag kan ha sitt ursprung, kan ge nya insikter och förklaringar som ofta kan överraska.

Datum & tider

Workshops på Studio Creere – 31/10 Från Skuggan till Ljuset

Denna workshop genomfördes med begränsat antal deltagare. Pga det aktuella Corona-läget pausar nu ASKIS och Gunilla Boivie de fysiska grupp-träffarna, tex workshops, och övergår till workshops online enbart. Individuella samtal (psykosyntesterapi) och uppställningar är fortfarande möjligt på plats, förutsatt att båda parter är friska. Workshops i lokalen återkommer när pandemi-läget möjliggör möten i större grupper. Mvh Gunilla Boivie ASKIS 

Vill du försäkra dig om att få nyheter från ASKIS direkt i den mejllåda samt tips i vardagen, skriv upp dig på nyhetsbrev här.

 

 

Vad längtar du efter?

  1. Bli bättre på att hantera nya saker/situationer
  2. Låta min egen vilja styra i jobbsituationer /i relationer
  3. Vill kunna inkludera mig själv lättare i nya grupper
  4. Önskar hitta min plats i livet, på jobbet, med andra
  5. Bättre hantera omotiverade känsloutbrott, tex ilska
  6. Vill hitta en livspartner
  7. Vill kunna sätta mål och fullfölja dem
  8. Förstå mer om återkommande konflikter som jag hamnar i på jobbet, i relationen, med barnen
  9. Komma loss ur känsla av att sitta fast

Om du idag sitter med en önskan eller fråga som du vill jobba med i grupp så är du välkommen att höra av dig till mig inför nästa workshop-tillfälle. Det går också bra att jobba med din önskan i en individuell konstellation. Varmt välkommen!

Intresserad av parsamtal med inslag av familjekonstellationer?

Läs mer här om att se på och fördjupa din relation med hjälp av det systemiska perspektivet!

 

Familjekonstellationer

Starka händelser i vår familjs historia kan  få stora konsekvenser för oss som individer längre ner i generationerna. Det kan t.ex vara att en mor eller far dör tidigt, att ett barn (0-6 år) hamnar längre tid på sjukhus eller av andra skäl är åtskilt längre tid från sina föräldrar, eller att familjemedlemmar har negligerats eller glömts bort och på så sätt uteslutits ur familjesystemet. När sådant finns i ens familjehistoria och inte tagits om hand, kan dessa förträngda känslor och energier dyka upp i ens eget liv som överrumplande ologiska känslor, en känsla av att ha tappat bort syftet i livet, eller uttryckas som svårigheter i relationen med egna partnern, barn eller föräldrar.

Facilitator för ASKIS workshops i Systemiska Familjekonstellationer är Gunilla Boivie, om inte annat specificerats. Tidigare teman för workshops hos ASKIS med Gunilla Boivie som facilitator, se bildgalleriet.

Workshops i Systemiskt Ledarskap, läs mer här.