Workshops i Systemiska konstellationer med Gunilla Boivie

Familjekonstellationer i Vasastan Stockholm (Studio Creere), i Oslo och via videolänk

Ny möjlighet i Oslo!

Lördag 3/12 kl 10-18 och söndag 4/12 till kl 16.30

PLATS: Borgenveien 9b, centralt i Oslo

Vi samlas denna december-helg för att skapa en meningsfull samhörighet där vi breddar våra perspektiv och får insikter. Med hjälp av övningar och konstellationer hjälper vi varandra att se vad som kan orsaka blockeringar i livets flöde.

Tema jul och identifikationer

Det är nära jul, så vi har samlat ihop några teman som specifikt kan dyka  upp vid denna högtid, då familjen vanligen samlas och vi kanske träffar släktingar som vi inte träffar så ofta, eller går så väl ihop med.

Det är tex väldigt vanligt att vi, utan vi riktigt tänker på det, har med oss Barnets magiska drömmar om jul, att julen ska vara som när vi var små. Om vi då har en partner som har sin egen dröm om julen, och hamnar i krock med vår egen, så kan det lätt bli konflikt. En konflikt om drömmar och goda minnen som vi kan se på med färska ögon i en övning eller konstellation.
 
 
Runt jul kan det också dyka upp fastrar och mostrar, svärförädrar etc, som vi har svårt att le mot, eller ens se på, pga att de gjort oss illa en gång (som små eller senare), eller bara er väldigt svår att umgås med pga olika kulturer, idéer om uppförande m.m. Det kan ha uppstått en slags identifikation, eller så kan det handla om att vi glömmer bort att vara snäll mot oss själva, for att bevara julefriden. Båda kan  testas ut i en konstellation.
 
Kanske rör det sig om ett dolt kontrakt, som vi en gång avtalade med oss själva och som kan vara omedvetet eller bara  delvis medvetet för oss. Som vi, när vi blir medvetna om dess betydelse och fulla konsekvenser, kanske är redo att ge opp? Självklart kan det finnas flera orsaker, det vet vi först när vi ser på det.
Allt liv skapas av kärlek, men ibland kan flödet av kärlek från föräldrar till barn hindras av händelser i familjehistorien som omedvetet påverkar dem och som därefter påverkar oss. Dessa kan vara undertryckta eller nedtystade händelser, vilka kan få oss att bli intrasslade i de äldre släktingarnas öde.
 
När våra känslor känns för starka för situationen, eller vi uttrycker oss eller agerar med uttryck eller beteenden som verkar konstiga, då kan  vi börja misstänka att det vi känner, upplever eller gör tillhör någon annan i systemet – och att vi agerar på uppdrag av helheten.
 
 
Vi behöver ”komma i håg», dvs få tillbaka i tanken de människor eller de händelser som glömts för att kunna inkludera dem i vårt system där de hör hemma. På engelska: Remember to re-member».
 

Det blir övningar för alla som deltar inom temat. Du som är klient väljer ditt eget tema för uppställningen, det behöver inte följa workshopens tema. Plats för 8 uppställningar (oppstillingar) och möjlighet till uppgradering om du anmäler dig som representant. 

Anmälan sker via särskilt formulär, klicka här

Varmt välkomna!

Nästa workshop Stockholm

Återkommer nästa  år

Läs mer om olika workshops nedan

Dessa workshops är öppna för alla. Att delta är en givande och berörande upplevelse där ens egna teman och frågor plötsligt kan komma i nytt ljus, både som representant och klient.

Jag fortsätter att blanda aktiviteter online och på Studion. Det blir workshops på Studio Creere på lördagar och kvällar och online-workshops på vardagar, dag- eller kvällstid och då kan även du som tillhör en riskgrupp och/eller bor i andra delar av landet delta! Datum och tider ser du på denna sida. Hör gärna av dig med förslag på datum, tider eller önskan om annat upplägg om du själv har en liten grupp – om inget av det jag föreslår här passar. Jag håller även gärna workshop på engelska.

Du hittar mig  i Vasastan, Stockholm, för fysiska möten (både individuellt och i grupp), eller från varsomhelst i världen digitalt!

Den individuella konstellation som jag gjorde via Zoom var absolut lika bra som om jag hade gjort den med fysisk närvaro i din lokal. De uppställningar och övningar som vi gjort i kursen Trygga platsen var också minst lika givande. Jag tycker att du har ett klart och bra upplägg på kursavsnitten. Uppskattar också din lyhördhet och värme!
Deltagare i workshop online

Välkommen till workshops med systemperspektiv (konstellationer) hos ASKIS! På denna sida hittar du datum samt exempel på frågor som kan belysas i en workshop.

Teman och uppställningar

En del workshops har teman som går som en röd tråd i dagen, framför allt i övningarna och introduktionen. Dock kan du alltid ta upp det ämne som  berör dig för stunden, och behöver alltså inte följa workshopens tema.

Klientplats: 1800 kr* Representantplats: 700 kr* eller 350 kr* för Rookie (första gången)

Upplägg, workshop i lokal

Plats: Studio Creere på Torsgatan 63 i Vasastan  Stockholm, om inte annat anges.

Guidad  meditation, övning för alla och uppställningar. Lunch medtages, kaffe/te och frukt samt kakor, dadlar mm erbjuds i pauserna.

Målgrupp: Workshopen är öppen för alla som känner sig attraherad av temat, har ett öppet sinne för metoden.

ANMÄLAN: Du anmäler dig som vanligt via webbformulär – länk nedan.

 

Du behöver vara frisk för att delta, se FHM’s sida för aktuella rekommendationer.

Vill du hellre  göra en 1-1 konstellation med bara dig  och konstellatören i rummet (eller via Zoom)? Läs mer om individuella konstellationer här.

Workshops via Zoom

Att i ett tryggt sammanhang – om än via skärm – få chans att dela tankar och höra andras tror jag är en viktig motvikt till det vi upplever nu och därför vill jag erbjuda denna möjlighet att samlas – på ett nytt sätt. Att genomföra workshops via Zoom har visat sig fungera väl.

Datum och tider online

Fler möjligheter kommer nästa år.

Upplägg

Plats: Videolänk (Zoom), länk skickas till deltagarnas mejl  efter anmälan.

Tid: kl 17-20.30 eller 21
Guidad  meditation, övningar och plats för 2 uppställningar.

Klientplats: 1500 kr* Representantplats: 500 kr* eller 350 kr* för Rookie (första gången)

Deltagande via ZOOM:

Det är bra om du har laddat ner appen innan, eller så klickar du bara på länken som jag skickar. Länk och lösen kommer efter anmälan och betalning. Instruktioner för att delta kommer med bekräftelse av anmälan, men det är viktigt att ha en så stor skärm som möjligt, så dator eller platta är att föredra.

Målgrupp: Workshopen är öppen för alla som känner sig attraherad av temat, har ett öppet sinne för metoden och för att jobba via Zoom.

ANMÄLAN: Du anmäler dig som vanligt via webbformulär – länk nedan.

Workshops i familjekonstellationer

Mycket av den oro många känner nu kan också ha sina rötter i händelser i familjehistorien, till ex från äldre släktingars och förfäders upplevelser under tidigare kriser. I en familjekonstellation synliggörs omedvetna bindningar och lojaliteter i familjesystemet som påverkar oss i nutid, men har sitt ursprung i dåtid och i helheten, systemet. 

Skriv upp dig på nyhetsbrevslista här:

(bara för workshops)

Kort introduktion

Till hur du laddar ner och startar Zoom för att sen delta i en workshop i familjekonstellationer online nedan!

Power-point: 

Video: (länk kommer)

Vill du öva på hur du representerar via Zoom?

Boka in dig på min 1-timmesintroduktion, välj mellan datumen nedan. Introduktionen sker i appen Zoom, som det är bra om du har laddat ner innan (se även min power-point-introduktion, länk på denna sida).

  • Fler datum kommer under 2021

Kostar inget men jag behöver din föranmälan – anmäl dig via denna länk. Välkommen!

Att se på händelser och beteenden med den större linsen, helt enkelt zooma ut och se var de effekter du upplever i din vardag kan ha sitt ursprung, kan ge nya insikter och förklaringar som ofta kan överraska.
Workshops i lokalen

Workshops i lokalen

2021

Vi ses !  Håll utkik här eller i nyhetsbrev, via Facebook eller Instagram.
Vill du försäkra dig om att få nyheter från ASKIS direkt i den mejllåda samt tips i vardagen, skriv upp dig på nyhetsbrev här.

 

 

Vad längtar du efter?

  1. Bli bättre på att hantera nya saker/situationer
  2. Låta min egen vilja styra i jobbsituationer /i relationer
  3. Vill kunna inkludera mig själv lättare i nya grupper
  4. Önskar hitta min plats i livet, på jobbet, med andra
  5. Bättre hantera omotiverade känsloutbrott, tex ilska
  6. Vill hitta en livspartner
  7. Vill kunna sätta mål och fullfölja dem
  8. Förstå mer om återkommande konflikter som jag hamnar i på jobbet, i relationen, med barnen
  9. Komma loss ur känsla av att sitta fast

Om du idag sitter med en önskan eller fråga som du vill jobba med i grupp så är du välkommen att höra av dig till mig inför nästa workshop-tillfälle. Det går också bra att jobba med din önskan i en individuell konstellation. Varmt välkommen!

Intresserad av parsamtal med inslag av familjekonstellationer?

Läs mer här om att se på och fördjupa din relation med hjälp av det systemiska perspektivet!

 

Familjekonstellationer

Starka händelser i vår familjs historia kan  få stora konsekvenser för oss som individer längre ner i generationerna. Det kan t.ex vara att en mor eller far dör tidigt, att ett barn (0-6 år) hamnar längre tid på sjukhus eller av andra skäl är åtskilt längre tid från sina föräldrar, eller att familjemedlemmar har negligerats eller glömts bort och på så sätt uteslutits ur familjesystemet. När sådant finns i ens familjehistoria och inte tagits om hand, kan dessa förträngda känslor och energier dyka upp i ens eget liv som överrumplande ologiska känslor, en känsla av att ha tappat bort syftet i livet, eller uttryckas som svårigheter i relationen med egna partnern, barn eller föräldrar.

Facilitator för ASKIS workshops i Systemiska Familjekonstellationer är Gunilla Boivie, om inte annat specificerats. Tidigare teman för workshops hos ASKIS med Gunilla Boivie som facilitator, se bildgalleriet.

Workshops i Systemiskt Ledarskap, läs mer här.